ZIjn scheuren in de muur gevaarlijk?

Reconex.nl is een groothandel voor gevelrenovatie, gevelrestauratie en onderhoud. Heb je schade aan je huis? Dan kun je contact opnemen met hen. Want je hebt er vast wel van gehoord, de scheuren in de muur die als gevolg van de aardbevingen zijn ontstaan en die een heleboel huizen hebben getroffen, maar belangrijker nog de mensen die erin wonen. Er zijn daardoor ook een heleboel mensen die ontzettend bang zijn geworden en het liefst willen verhuizen. Maar dat kan helaas niet altijd, iedereen is natuurlijk ook afhankelijk van een bepaalde financiële situatie. Scheuren in de muur zijn vervelend en kunnen dus ontzettend beangstigend zijn. Wat kunnen we doen om dit te voorkomen? Of zijn er ook maatregelen die we kunnen treffen om zoiets nooit meer te laten gebeuren? En als er dan scheuren in de muur zijn ontstaan, wat kunnen we dan ondernemen om dit de volgende keer niet mee.r te laten gebeuren? Allemaal vragen die zijn gerezen na de gebeurtenissen in de provincie Groningen, als gevolg van aardgaswinning. Daarom in dit artikel meer over dergelijke gevolgen van de aardgaswinning in Groningen. Wat kunnen we doen voor een leefbare situatie?

Scheuren in de muur of stoppen met boren?

Als je het gaat vragen aan een Groninger dan hoef je niet lang te wachten op een antwoord, zij willen het liefst dat er wordt gestopt met de aardgaswinning zodat zij gewoon weer veilig in hun huis kunnen wonen. Daarnaast hebben sommige van hen ontzettend lang dar gewoond en zijn vanzelfsprekend ook gehecht geraakt aan hun huis. Het is voor niemand leuk om scheuren in de muur te krijgen. Daarom de vraag, scheuren in de muur of stoppen met boren? Want deze twee zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Aardgaswinning betekent automatisch dat er scheuren kunnen ontstaan. Echter is het niet zo dat we voorlopig kunnen stoppen met aardgaswinning. De afgelopen tijd zijn er natuurlijk verkiezingen geweest en dit onderwerp is helemaal ‘hot’. Er bestaan wel degelijk ideeën maar het is maar de vraag wanneer deze kunnen worden doorgevoerd en de kraan wordt dichtgedraaid. We moeten ook om onze burgers denken. Het is in ieder geval wel een les voor de volgende keer, dat we de huizen bouwen die overal tegen kunnen. Overal is natuurlijk een groot woord, maar die in ieder geval bestand zijn tegen dergelijke aardgaswinning. Wat kunnen we nu doen voor de Groningers? Zodat zij er niet al te veel blijvende immateriële schade aan overhouden? Dat is de belangrijkste vraag voor nu, aangezien aardgaswinning in en rondom Groningen voorlopig nog niet gaat stoppen.

Hoe om te gaan met immateriële schade?

Groningers voelen zich niet meer veilig in hun eigen huis. Dit komt onder andere vanwege de volgende redenen:

  • Ze weten niet of hun huis kan blijven staan
  • Een aardbeving mee maken kan beangstigend zijn
  • Een scheur in de muur kan al snel uitbreiden naar meer

Op het gebied van immateriële schade is een heleboel mogelijk, daar komen we dan ook later op terug. Als het materiele schade betreft is Reconex een groothandel voor bijvoorbeeld gevelrenovatie. Zij kunnen zorgen dat scheuren in de muur beperkt worden en dat kan een hele geruststelling zijn. Maar daarmee is het probleem alleen genezen en wordt er natuurlijk nog niks voorkomen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn