Zelf epdm folie plaatsen

Ik ben een echte doe-het-zelver. Al vanaf dat ik een klein kind bent, heb ik het altijd heerlijk gevonden om zelf dingen uit elkaar te halen en vervolgens weer in elkaar te zetten. Dat ging natuurlijk regelmatig mis, tot grote frustratie van mijn ouders. Inmiddels woon ik al de nodige jaren niet meer thuis en ben ik een stuk groter gegroeid, maar nog steeds vind ik het dus heerlijk om zelf van alles te maken. Ik schrik dan ook niet heel erg snel van een doe-het-zelf project terug. Ik vind het leuk om uit te vogelen hoe dingen precies werken en of ik het ook zelf kan doen in plaats van er een professional voor in te huren. Hetzelfde proces vond ook plaats toen ik op zoek was naar een nieuwe dakbedekking. Ik ging al regelmatig het dak op om allerlei reparaties uit te voeren en inmiddels was ik wel zo ver dat er toch echt iets moest veranderen. Ik besloot om het hele dak te verwijderen en zelf een nieuwe te plaatsen samen met een vriend van mij. Dit is toch wel een klus die je liever niet alleen doet. Zo kwam ik op de dakbedekking van epdm folie terecht. Die vriend was net verhuisd naar een nieuwbouw woning waar ze epdm folie als dakbedekking gebruikt hadden en hij was er uitermate tevreden over.

  • Hoge kwaliteit
  • Scherpe prijs
  • Standaard en op maat te kopen

Het werken met epdm folie is relatief eenvoudig en er zitten daarnaast ook een heleboel voordelen aan het inzetten van dit materiaal als dakbedekking.

De voordelen van epdm folie

De levensduur van epdm folie is bijvoorbeeld heel erg lang. Als je het op de juiste manier plaatst en er goed mee omgaat dan kan dit wel 50 jaar lang meegaan! Ik koos ervoor om de epdm folie bij Interexpress EPDM Systemen te kopen omdat ze hier ook nog eens 15 jaar productgarantie geven. Als er dus in de eerste 15 jaar iets mis gaat, dan kun je altijd contact met ze opnemen om dit te laten repareren of vervangen. Wat ik heel erg fijn vond aan dit bedrijf is niet alleen de productgarantie die zo lang is, maar ze hebben hier ook een ruime keuze in hun assortiment. Je kunt in een keer alles bestellen wat je nodig hebt om de epdm folie als dakbedekking te kunnen gaan leggen. Van lijmen en kitten tot natuurlijk de folie zelf. Deze verkopen ze ook nog eens in verschillende formaten. Je kunt voor de standaard dakrollen gaan, die je dan vervolgens zelf op maat kunt maken of je gaat voor de op maat gemaakte rollen. Deze zijn ietsje duurder, maar het scheelt je wel in tijd want je hoeft hier niets meer mee te doen.

De verschillende soorten epdm dakbedekkingen

Op het gebied van epdm folie zijn er ook nog een aantal verschillen die je goed in de gaten moet houden. Zo zijn er namelijk twee varianten van dit materiaal, de Europese en de Amerikaanse. De Amerikaanse variant heeft talk in het product verwerkt zitten en dit betekent dat je het dus moet voorbewerken voordat je ermee aan de slag kunt gaan. Gelukkig hebben ze er bij Interexpress EPDM Systemen voor gekozen om alleen de Europese variant, die dit dus niet heeft, te verkopen. Het is een stuk makkelijker om hiermee aan de slag te gaan en je bent dan dus een stuk sneller klaar. Ik ben ook erg onder de indruk van de kwaliteit van de epdm folie die ze bij dit bedrijf verkopen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn