Wil jij 10 kilo afvallen?

Veel mensen in Nederland zijn eigenlijk net iets te zwaar en 10 kilo afvallen zou voor de meesten dan ook geen kwaad kunnen. Overgewicht geeft immers grotere risico’s op het ontwikkelen van verschillende aandoeningen. Denk dan aan hart- en vaatziekten, diabetes en een te hoog cholesterol. En naar nu blijkt ben je met een te hoog lichaamsgewicht ook vatbaarder voor ziektes zoals corona. 10 kilo afvallen kan dus bijdragen aan een betere gezondheid, maar je zit met een lager gewicht ook gewoon lekkerder in je vel, bewegen gaat gemakkelijker en je voelt je fitter. Ben jij ook eigenlijk iets te zwaar? Lees dan vooral verder!

Verantwoord 10 kilo afvallen

Als je kilo’s kwijt wilt raken, dan zijn er verschillende manieren waarop je dit kunt doen. Maakt het nu uit hoe je afvalt? Jazeker, het is belangrijk ervoor te zorgen dat je dit op een verantwoorde manier doet. En met op een verantwoorde manier 10 kilo afvallen bedoelen we dan dat je kiest voor een wijziging in je eetpatroon op zo’n manier dat je dit ook daadwerkelijk vol kunt blijven houden en dat je ook echt gezonder gaat eten. Je kunt natuurlijk voor een zogenaamd crashdieet kiezen en gewoon een paar weken de hoeveelheid calorie├źn die je binnenkrijgt sterk beperken. 10 kilo afvallen zal op die manier zeker lukken en je zult zo je streefgewicht kunnen behalen, maar kun je dit streefgewicht ook behouden? Vaak lukt dit niet, omdat je met een crashdieet eigenlijk continu honger hebt. Daarnaast krijg je met een dergelijk dieet ook gewoon te weinig voedingsstoffen binnen, waardoor je je lichaam eigenlijk flink tekort doet. Na een paar dagen zul je je dan ook niet beter gaan voelen, maar juist zwakker. Je zult weer de neiging krijgen om meer te gaan eten en je komt vervolgens weer aan. Wil je niet alleen 10 kilo afvallen, maar deze kilo’s er ook af houden? Dan is het van belang dat je kiest voor een wijziging van je eetpatroon.

Gezond eten zonder honger

Hoe kun je nu je eetpatroon zo wijzigen dat 10 kilo afvallen lukt, dat deze kilo’s er ook af blijven en dat je je tegelijkertijd fitter gaat voelen? Dat lukt als je kiest voor een koolhydraatbeperkt dieet. Feit is dat wij tegenwoordig veel te veel lege koolhydraten eten, ook wel enkelvoudige koolhydraten genoemd. Deze vind je bijvoorbeeld in koekjes, snoepjes, witte pasta en witte rijst. Vervang je deze producten door volkoren varianten of voor eten met complexe koolhydraten, dan zal 10 kilo afvallen gemakkelijk gaan. De complexe varianten vind je in bijvoorbeeld:

  • volkoren granen
  • groente
  • peulvruchten
  • zilvervliesrijst
  • havermout

Het voordeel hiervan is dat complexe koolhydraten langzamer vrijkomen in je lichaam, waardoor je geen piek in je bloedsuikerspiegel krijgt en dus ook niet de dip die daarop volgt. Bovendien bevatten deze voedingsmiddelen veel vezels, die zorgen voor een vol gevoel. Je zult dus minder snel weer honger krijgen en minder de neiging krijgen om te snoepen en snacken. Zo lukt 10 kilo afvallen zeker! Wil je hier meer over weten of zoek je naar dieetschema om te wennen aan dit voedingspatroon? Ga dan naar verantwoord-afvallen.nl voor een gratis dieetschema!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn