Wel, of geen verkoopmakelaar

Afgelopen maand hebben wij ons huis verkocht en een nieuw huis gekocht. We hadden al een tijdje een ander huis op het oog, maar wilden graag wachten tot we meer duidelijkheid hadden over de verkoop van ons eigen huis. We willen graag verhuizen, omdat het beter is voor mijn werk. Ik werk sinds twee jaar voor een verzekeraar en het is erg leuk werk, maar ik zit elke dag ruim een uur in de auto om op mijn werk te komen. Ik wilde de baan erg graag, dus ik had het er voor over, maar ik ben blij als ik straks niet zoveel in de auto hoef te zitten. We wisten al een tijdje dat we dit huis wilden kopen, maar we wilden wel weten wat we met ons eigen huis konden doen. We zaten niet te wachten op dubbele woonlasten, vandaar dat we even gewacht hebben. We vonden het erg lastig om te kiezen hoe we de verkoop moesten regelen. We hoorden van veel mensen om ons heen, verschillende verhalen over hoe je de verkoop het beste kan regelen. De ene persoon zei dat je het beter zelf kan doen, omdat je zo veel geld kan besparen. De andere persoon zei dat je beter een verkoopmakelaar kan gebruiken, want dan hoef je minder te regelen, ze hebben veel ervaring en kennis en krijgen vaak een betere prijs voor het huis. Mijn vrouw en ik wisten het even niet meer en waren er vaak over aan het praten. We wilden graag ons huis snel verkopen en besparen op de kosten klonk erg goed, maar we wisten ook dat een huisverkopen een lastig proces kan zijn. Het leek ons beter om wat meer over een verkoopmakelaar op het internet te lezen.    

Veel informatie over een verkoopmakelaar

We zochten online naar de voor- en nadelen van een verkoopmakelaar, maar kwamen vaak op de website van een makelaar zelf. Dit was natuurlijk niet wat we wilden, want we wilden graag informatie van een onafhankelijk website. Een verkoopmakelaar is natuurlijk erg positief op zijn, of haar eigen website. Gelukkig kwamen we de website https://www.makelaarkosten.nl/verkoopmakelaar/ tegen. Hier kan je precies lezen wat een verkoopmakelaar kan doen bij de verkoop van een huis. Je leert precies hoe courtage en de kosten werken. De website hielp ons goed om een beslissing te maken. Uiteindelijk leek het ons beter om wel met een verkoopmakelaar te werken. We wilden graag gebruikmaken van de expertise van deze persoon, zodat we ons over de verkoop geen zorgen hoefden te maken. Op de website konden we offertes aanvragen van makelaars in de buurt, dit bespaarde ons veel tijd. We kregen veel verschillende aanbiedingen binnen. Gelukkig hadden we al gelezen hoe de kosten voor een makelaar werken, waardoor we voor ons een voordelige keuze konden maken.    

Klaar voor de verhuizing

De verkoopmakelaar had ons goed geholpen met de verkoop van ons huis. Wij waren achteraf blij dat we er voor eentje gekozen hadden. Maar we weten dat dit niet voor iedereen nodig is. Een makelaar is niet goedkoop, maar wij vonden het de kosten waard. De makelaar die we via makelaarkosten.nl hadden gevonden hielp ons erg veel en nam ons veel werk uit handen. We hebben over een week de overdracht van ons huis en kunnen gelukkig ook meteen in ons nieuwe huis. We hebben er al veel zin in en kunnen niet wachten. Voor informatie over een verkoopmakelaar kan je het beste naar makelaarkosten.nl gaan

  • Je vindt er veel informatie over wat een makelaar doet en de kosten
  • Het is een onafhankelijke website
  • Je kan er ook offertes opvragen van makelaars in de buurt
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn