Vind een bevredigende oplossing tijdens een conflict via mediation in Twente

De gemoederen kunnen tijdens een conflict soms flink oplopen en in zulke gevallen is het zaak om de emoties weer tot bedaren te brengen. Dat kan heel lastig zijn als je de standaard situatie niet op de een of andere manier doorbreekt. Door een buitenstaander in de situatie te introduceren, kun je de standaard reacties over en weer als het ware doorbreken. Men moet immers opeens rekening houden met een derde partij en dus zal men zich opeens ook meer bewust worden van wat men zegt en hoe men overkomt. Deze derde persoon kan niet zomaar iemand zijn. Als het een bekende is van beide partijen, dan zal men al snel proberen om de derde persoon naar zich toe te trekken als bondgenoot in het conflict. Mediation in Twente is er precies op gericht om een derde partij toe te voegen die 100% onpartijdig is en die het conflict als het ware de goede kant op kan sturen. Je kunt voor mediation in Twente terecht bij Notariskantoor Hof. Men maakt bijvoorbeeld veel gebruik van mediation in Twente wanneer mensen willen scheiden. Vooral wanneer er ook kinderen in het spel zijn, is het van belang dat er goede afspraken gemaakt worden. Als er geen kinderen zijn, dan kun je de scheiding in principe snel afhandelen om elkaar daarna nooit meer te zien. Die optie heb je niet als er kinderen zijn. Vooral met jonge kinderen is het van belang dat ouders op een normale manier met elkaar kunnen communiceren. Omdat dat soms lastig is, kun je vertrouwen op mediation in Twente. De mediator fungeert dan als een soort gesprekspartner die het gesprek in goede banen leidt. Mediation in Twente functioneert dan ook als een soort bliksemafleider. In plaats van dat twee partners lijnrecht tegenover elkaar staan en direct met elkaar communiceren, kunnen ze hun woorden richten tot de mediator. Aangezien de mediator geen sterke emoties zal opwekken, ontstaat er vanzelf een veel redelijker gesprek. Vaak blijkt dat de aanwezigheid van een mediator ervoor kan zorgen dat de betrokken partijen uiteindelijk zelf tot de juiste afspraken komen. Bij een scheiding is het ondanks eventuele haat en nijd vaak zo dat de ouders het beste voor hebben met de kinderen. Zodra je sterke emoties enigszins kunt laten afkoelen, dan zal men al snel vooral het welzijn van de kinderen op het oog hebben. Mediation in Twente kan uiteraard ook toegepast worden in andere situaties. Zo kan het ook een hele goede optie zijn om mediation in Twente toe te passen bij de gesprekken over nalatenschap. 

Lees meer over mediation in Twente op de website van notariskantoorhof.nl

Als je nieuwsgierig bent geworden naar mediation in Twente, dan kun je voor verdere informatie altijd eerst even een bezoek brengen aan de site. Hier staat in meer detail beschreven hoe de mediation in zijn werk gaat en wat jij er dus zoal van mag verwachten. Uiteraard kun je ook contact opnemen met Notariskantoor Hof als je meer wilt weten. 

De andere diensten van Notariskantoor Hof

Mediation is 1 van de vele diensten die Notariskantoor Hof levert. Zo kun je ook een beroep doen op dit notariskantoor voor andere diensten zoals: 

  • Estate planning
  • Huwelijk
  • Samenwonen

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn