Vers hondenvoer – de voor- en nadelen

Steeds meer hondenbezitters zijn van mening dat het geven van vers hondenvoer goed is voor hun hond. Uiteraard zijn er ook nadelen en bijbehorende gezondheidsrisico’s aan verbonden, maar wat zijn nu dan echt de voor- en nadelen van vers hondenvoer? Wanneer de discussie geopend wordt over het onderwerp, zijn het namelijk vaak dezelfde argumenten die naar voren komen. Er zijn inderdaad verschillende dingen die je ertoe kunnen aanzetten om juist wel of niet vers hondenvoer te gaan geven aan je hond die binnen de discussies genoemd worden. Een ding is zeker, het is bijzonder goed mogelijk om zelf je hond te voorzien van een vers vlees voeding. Al moet je dan wel bijzonder goed opletten welke samenstelling je kiest en dat je daarnaast de hygiëneregels in acht neemt, voor zowel jezelf als je hond. In de meeste gevallen kunnen de grootste problemen voorkomen worden door de voeding of te verhitten of in te vriezen. Een van de grote redenen waarom het meeste verse vlees (voor je hond) bevroren wordt aangeleverd.

Voordelen van vers hondenvoer

Wanneer je mensen die al overgegaan zijn op het vers hondenvoer gaat vragen wat de voordelen zijn voor hun hond, dan zullen ze vrij zeker met de volgende argumenten komen:

  • De hond stinkt minder
  • De vacht van de hond is glanzend
  • De hond vindt het heerlijk
  • Het is natuurlijk
  • Het zorgt voor verbeterde energielevels

Iets wat niet altijd genoemd wordt, maar zeker waar is, is dat honden die een dieet krijgen van vers vlees minder ontlasting hebben. Dit komt omdat ze hun voeding beter kunnen verteren en omdat een menu gebaseerd op vlees minder vezels bevat. Het is echter ook meteen het eerste nadeel want sommige honden kunnen geobstipeerd raken van rauw vlees. Animal Food Express is een van de aanbieders van vers hondenvoer (animalfoodexpress.nl). Zij bieden een groot aanbod aan vers hondenvoer. De kosten van vers voer voor je hond zullen je ook meevallen.  Wanneer je hond normaal gesproken brokken krijgt van een A- of B-merk, zal je merken dat het aanschaffen van vers voer niet veel in prijs zal verschillen met de normale brokken. Twijfel je nog over rauw vlees voor je hond of denk je hulp nodig te hebben bij het samenstellen van een gevarieerd menu voor je hond? Dan kan je contact opnemen met een expert van Animal Food Express om hier samen naar te kijken.

De nadelen van vers hondenvoer

Veel van de nadelen kunnen op voorhand al opgelost worden, want een van de meest aangehaalde nadelen is dat de hond een vitaminegebrek zal krijgen van het eten van alleen vlees. Ja, dat kan het geval zijn als je zelf aan de slag gaat met rauw vlees. Schaf je het verse vlees aan via Animal Food Express, dan zal er ook gekeken worden naar vitaminen en mineralen die dan toegevoegd worden. Toch zijn er een aantal ‘nadelen’ waar je wel van op de hoogte dient te zijn, voordat je overgaat op vers vlees voor je hond. Omdat vers vlees vaak meer vet bevat, kunnen sommige honden diarree krijgen. Dit is echter eenvoudig op te lossen door het aanpassen van de hoeveelheid voeding. Ook is het belangrijk om in de gaten te houden hoeveel bot je dier krijgt, want te veel bot kan ook voor verstoppingen zorgen. De voor- en nadelen wegen dus tegen elkaar op. Het is dus vooral afhankelijk van de eigenaar van de hond én van de hond zelf of een dieet van vers vlees iets is voor je hond.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn