Osteopathie

Heb jij vage klachten, waar je huisarts ook geen oplossing voor kan vinden? Dan kan osteopathie uitkomst bieden! Sommige mensen zijn altijd wat huivering om het zogenaamde alternatieve circuit in te stappen, maar vaak kunnen alternatieve genezers jou heel goed helpen. Uiteraard hebben zij grenzen, voor ziektes kun je beter gewoon naar de huisarts gaan. Maar heb je bijvoorbeeld last van vage klachten, aan bijvoorbeeld:

  • rug
  • nek
  • schouders

dan kunnen zij vaak heel goed helpen. Ook kan osteopathie uitkomst bieden bij stress, burnout, hoofdpijn en rsi. Bovendien heeft deze behandelwijze niet alleen een positief effect op volwassenen, het kan ook bij kinderen en zelfs bij baby’s ingezet worden. Dit kan bijvoorbeeld gedaan worden als je een huilbaby hebt, maar ook als jouw kleine last heeft van slaapproblemen, van reflux of van darmkrampen. En bij wat grotere kinderen kan het een positief effect hebben op gedragsproblemen, ontwikkelingsproblemen en leerproblemen. Je merkt, het is dus een therapievorm die bij heel veel verschillende klachten uitstekend ingezet kan worden. Het is dan ook zeker de moeite waard om eens uit te zoeken of osteopathie ook voor jou een goede optie zou zijn!

Osteopathie kijkt naar geheel

Wat een groot verschil is tussen alternatieve behandelwijzen als osteopathie en de reguliere gezondheidszorg, is dat er veel meer naar het totaalplaatje wordt gekeken. In de reguliere zorg wordt er echt naar afzonderlijke lichaamsdelen gekeken en bij pijn in de rug wordt er eigenlijk ook enkel naar de rug gekeken. Bij de alternatieve gezondheidszorg wordt er holistisch gewerkt. Men kijkt echt naar het lichaam als geheel en ook de geest wordt niet buiten beschouwing gelaten. Er wordt op die manier echt gezocht naar waar de klacht die jij ervaart uit voort kan komen. Rugpijn hoeft namelijk niet per definitie voort te komen uit een probleem in de rug. In de osteopathie wordt er gekeken naar bewegingsverlies in bindweefselstructuren en organen. Als hier een probleem zit, als er sprake is van dysfunctioneren, dan kunnen hier heel veel pijnklachten en andere gezondheidsklachten uit voorkomen. Door ervoor te zorgen dat er weer goede beweging mogelijk is in de structuren en organen, voel jij je stukken beter en zo kunnen zelfs chronische problemen opgelost worden! Als jouw huisarts geen oorzaak of oplossing kan vinden, als er geen medische verklaring kan worden gevonden, dan is het dus zeker raadzaam om eens de mogelijkheden van osteopathie uit te proberen. De kans is groot dat jij hier zeer bij gebaat bent!

Manuele behandelingen

Wat wordt er nu gedaan tijdens een osteopathie behandeling? Er wordt natuurlijk begonnen met een gesprek om helder te krijgen waarom jij de hulp van deze therapeut zoekt. Het probleem dat opgelost moet worden moet helder zijn. Als dat duidelijk is, dan zal er een onderzoek plaatsvinden. De osteopaat zal met zijn of haar handen de nodige plekken langsgaan om zo na te gaan waar bewegingsverlies is opgetreden en waar herstel nodig is. Als dit duidelijk is, dan kan er aan de slag worden gegaan en dit wordt gedaan door middel van speciale handgrepen. Heb jij interesse in de mogelijkheden die deze therapie jou kan bieden? Dan kun je terecht bij Movere praktijk voor osteopathie. Hier word je behandeld door een ervaren therapeut, die al veel mensen heeft geholpen bij het oplossen van klachten die ervaren werden. Op osteopathie-movere kun je meer lezen over de verschillende behandelingen die hij aanbiedt en de mogelijkheden die dit voor jou heeft. Je kunt hier ook meer informatie vinden over consulten, kosten en vergoedingen vanuit de zorgverzekering. Kan de huisarts jou niet verder helpen? Ga dan naar Movere praktijk voor osteopathie!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn