Netwerk van websites opzetten met dank aan Joomla hosting

Toen ik ooit begon als schrijver van webteksten, besloot ik me redelijk snel aan te sluiten bij een broker. Een bureau dat opdrachten binnenhaalt en vervolgens verdeelt over de beschikbare schrijvers. Als er ‘Johan’ achter een tekst komt te staan, weet ik dat ik die op mag pakken. Maar op een gegeven moment begon het te kriebelen. Natuurlijk is het schrijven van teksten leuk, maar wanneer je zoveel verschillende mogelijkheden ziet, dan ga je de wereld verkennen. Ik kwam terecht in de wereld van backlinks. Niet de backlinks van een paar tientjes, maar links naar websites van duizenden euro’s. Daar wilde ik in meedoen. Ik wilde ook een websitenetwerk opzetten met interne links om de autoriteit te verhogen om vervolgens backlinks aan te bieden. Aangezien ik een broker achter me had staan, wist ik dat ik een enorm netwerk van schrijvers kon bereiken. Gelukkig wilde het bureau al direct meewerken. Ik had alleen startkapitaal nodig en een server om een Joomla hosting op te zetten. Ik werkte dag en nacht door en had het startkapitaal binnen twee maanden bij elkaar. Ik kocht een set domeinen met een sterke reputatie en begon te zoeken naar een aanbieder van Joomla hosting zodat ik aan de slag kan. En dat was echt de makkelijkste stap.

Joomla hosting direct gevonden!

Wanneer je op zoek bent naar een aanbieder van Joomla hosting om honderden domeinen tegelijkertijd te hosten, dan heb je een aanbieder nodig met een sterke support en aantrekkelijke prijzen. Anders kom je nergens. Webruimte Hosting (webruimtehosting.nl) was voor mij direct de goede partij voor Joomla hosting. Aantrekkelijke pakketten, goede service, scherpe tarieven en de mogelijkheid om heel veel domeinen onder een dak te scharen. Deze Joomla hosting ging mijn wereld veranderen. En die van de tekstbroker, want ik kon direct een order openzetten voor meer dan 1000 teksten die ik nodig had om het netwerk op te zetten. Dat koste een flinke klap, maar dat geld had ik bij elkaar gespaard en tegelijkertijd bespaard door te kiezen voor aantrekkelijke Joomla hosting tegen een lager bedrag. Ik had teksten nodig met betrekking tot:

  • Reizen
  • Voeding
  • Auto’s
  • Gadgets
  • Geld besparen

Aangezien het ging om een netwerk, moesten deze ook nog aan elkaar gekoppeld worden. Het regelen van de links was overigens makkelijk omdat ik voor Joomla hosting gekozen had. In WordPress werkt zoiets namelijk voor geen meter.

Werkte het idee?

We zijn een half jaar druk aan het werk geweest. Ik heb duizenden teksten besteld en al na een maand of twee kwamen de eerste bestellingen binnen voor backlinks. Ik zou zelf de artikelen leveren voor de backlinks, de klant hoefde alleen maar te betalen en te keuren. De eerste klanten waren direct tevreden en dat heeft ervoor gezorgd dat we binnen korte tijd bekend werden in de wereld van de auto’s. Niet alleen bedrijven die reparaties doen of onderdelen verkopen zoals autobanden. Nee, ook de fabrikanten klopten op een gegeven moment aan en wilden dat er backlinks op de website kwamen te staan naar hun dealers. Prima, maar daar is wel een bedrag aan verbonden natuurlijk. Ik heb uitgerekend dat ik na zes maanden quitte gespeeld heb. Daar moet ik wel eerlijk bij toegeven dat ik mijn uren niet heb meegerekend, omdat ik dat een beetje lastig vind. Aangezien de populariteit van het platform steeds verder toeneemt en we nu ook een website op hebben gezet over de backlinks zelf verwacht ik dat het de komende periode alleen maar drukker zal worden en ik meer teksten nodig ga hebben.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn