Ken je deze online zwangerschapscursus al?

Ben je in verwachting van een kindje en zou je dolgraag een zwangerschapscursus volgen? Helaas is dat vaak door de vele corona-restricties niet meer mogelijk. Gelukkig zijn er steeds meer mooie initiatieven die jou toch van de juiste informatie en kennis voorzien, zoals de online zwangerschapscursus van mamaglow. Deze kost veel minder dan de daadwerkelijke cursus, maar je volgt hem dan ook volledig online. Tijdens deze online zwangerschapscursus komen alle onderwerpen aan bod die je normaal gesproken ook zou krijgen, maar ze worden dan uitgelegd via video. Via een live verbinding kun je gewoon vanuit huis meedoen, en je kunt natuurlijk ook samen met je partner kijken. Natuurlijk is ook deze online zwangerschapscursus interactief, net zoals de fysieke cursus. Je kunt namelijk gewoon al je vragen aan de verloskundige stellen, en zij (of hij) antwoordt ze. Ook kun je via deze online cursus andere zwangere vrouwen leren kennen, en zo een kringetje opbouwen. Super leuk natuurlijk, vooral omdat jullie kind(eren) dezelfde leeftijd hebben. Je bent immers tegelijkertijd zwanger, en zal dus ook ongeveer in dezelfde periode gaan bevallen. Je volgt zo’n online zwangerschapscursus dus niet alleen voor alle informatie die je krijgt, maar ook om je alsnog te verbinden met andere, zwangere vrouwen. Met een beetje geluk wonen ze in de buurt en kunnen jullie eens afspreken zodra jullie allebei bevallen zijn.

Online zwangerschapscursus incl. alle technieken

Je denkt misschien dat je alleen alle technieken kunt aanleren als je naar een fysieke zwangerschapscursus gaat, maar niets is minder waar. Aangezien dat op dit moment niet mogelijk is is je beste alternatief deze online zwangerschapscursus van mamaglow. Tijdens deze cursus leren ze je alle technieken aan, en doen ze ze uitgebreid voor op video. Jij kunt ze meteen (eventueel samen met je partner) proberen en vragen stellen als iets je niet heelmaal duidelijk is. Zo ben je toch goed voorbereid op je bevalling, maar hoef je er de deur niet voor uit. Overigens zijn er ook veel vrouwen die het überhaupt niet prettig vinden om zo’n cursus te doen samen met allemaal vreemde mensen. Ook voor hen is zo’n online zwangerschapscursus ideaal. Deze kun je gewoon volgen vanuit huis en dat kan zelfs helemaal privé. Oftewel: Met één op één sessies met je verloskundige. Tijdens deze videohalls ben jij de enige zwangere, en is dus alle aandacht helemaal voor jou. Super fijn voor als je eigenlijk helemaal geen zin hebt om zo’n online zwangerschapscursus in groepsverband te volgen. 

Tips voor een prettige bevalling

Bevallen doet pijn, daar kun je zelfs met het volgen van een online zwangerschapscursus niks aan veranderen. Er zijn echter wel dingen die je kunt doen om de ervaring wat prettiger te maken, zoals:

  • Je partner goed instrueren zodat deze je kan begeleiden en helpen
  • Zorgen voor een rustige, opgeruimde en schone omgeving
  • Zorgen dat je in de weken daarna weinig tot geen verplichtingen hebt
  • Uitgebreid gebruik maken van de kraamhulp

Natuurlijk is ook het volgen van die online zwangerschapscursus een fijne, want tijdens deze cursus krijg je allemaal tips en adviezen. Deze zijn niet zaligmakend, maar maken je bevalling zeker een stuk prettiger, zodat je er met een fijn gevoel op terugkijkt. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn