Hulp bij alcoholisme

Ben je op zoek naar hulp bij alcoholisme? Misschien loop je al vele jaren rond met een alcoholprobleem maar vind je het moeilijk om toe te geven dat je probleem niet te hanteren is. De weg naar hulp is voor sommige mensen met een alcoholprobleem een lange weg en vaak wordt er pas uitgereikt naar hulp bij alcoholisme als de dingen uit de hand lopen en er echt iets op het spel staat. Hulp bij alcoholisme vind je bij solutions-center.nl. Bij SolutionS wordt er gewerkt volgens het stappen plan zoals dat ook wel bekend in de VS. Alcoholisme wordt gezien als een progressieve ziekte waarbij de alcoholist moet zien te leven met deze aandoening. ‘Just for today’ is een bekende uitspraak bij mensen die in herstel zijn. Hulp bij alcoholisme zoeken is niet makkelijk voor sommige mensen maar wel noodzakelijk. Alcoholisme is een serieus probleem. Wanneer zoek je eigenlijk hulp bij alcoholisme? Dat is een vraag die ik veel te horen krijg. Het antwoord is niet eenduidig. De een reikt eerder uit naar hulp dan de ander, maar om wat concreter te zijn, laten we eerst eens bespreken hoe we alcoholisme kunnen herkennen. Alcoholisme kunnen we herkennen aan verschillende symptomen. Ik heb er hieronder een aantal voor je op een rijtje gezet: 

  • De verslaafde is onberekenbaar en je kunt moeilijk afspraken met hem maken;
  • De verslaafde ontkend dat hij of zij een probleem heeft met alcohol;
  • De verslaafde is onrustig en emotioneel zeer onstabiel. 

Hulp bij alcoholisme vragen is de eerste stap naar genezing

Bovenstaande symptomen van alcoholisme kunnen dienen als hulpmiddel voor mensen die twijfelen of iemand in hun omgeving verslaafd is aan alcohol. Voor de naasten van de alcoholist is het niet makkelijk. Iemand die verslaafd is zal namelijk aanvankelijk ontkennen dat hij een probleem heeft. Zeker wanneer je kind of partner lijdt aan een progressieve verslaving, is het moeilijk om los te laten en te accepteren dat je geen controle hebt over de verslaafde. Hij of zij zal zelf voor hulp bij alcoholisme moeten kiezen en de keuze om te genezen is in haar of zijn handen. Bij SolutionS zullen alcoholisten met elkaar in gesprek gaan. Ze zullen elkaar een spiegel voorhouden, maar ook zullen er individuele gesprekken plaatsvinden. Wanneer je stopt met drinken en kiest voor hulp bij alcoholisme bij SolutionS dan zal je eerste fysiek moeten ontwennen van de alcohol. Mensen die lange tijd verslaafd zijn geweest aan de alcohol hebben vaak last van fysieke en mentale klachten die onder andere worden veroorzaakt door een hormoonhuishouding die uit balans is. Het is dan ook van groot belang dat je het lichaam eerst tot rust komt en de hormonen weer in balans. De eerste fase van fysieke ontwenning van de alcohol is een heftige fase waarin de alcoholist vervelende effecten kan ervaren zoals angst en rillen. Deze klachten kunnen zowel fysiek als mentaal als zeer heftig worden ervaren en daarom is het goed om juist in deze fase hulp bij alcoholisme te krijgen. 

Reik uit voor hulp en kies voor het leven

Na vele jaren van verslaving kan een leven behoorlijk in puin liggen. Mensen hebben andere mensen schade aangedaan en voelen zich vaak gebroken. Er speelt veel schaamte over de dingen die in de geschiedenis liggen en het zal tijd kosten om schade te helen. SolutionS helpt de verslaafde om weer op het rechte pad te komen en de realiteit onder ogen te zien, zonder dat het te overweldigend is. Meer weten over de mogelijkheden van SolutionS? Neem dan contact op.

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn