Horeca koelkast is een must

Een horeca koelkast is een must in een professionele keuken. U moet namelijk uw gasten voedselveiligheid kunnen garanderen en daarnaast is een horeca koelkast een must omdat deze aanzienlijk groter is dan een normale koelkast. Het is van het grootste belang dat uw horeca koelkast schoon en netjes is. Hygiëne is belangrijk om verspreiding van ziektes te voorkomen. U moet er toch niet aan denken dat uw gasten met maagklachten komen te zitten nadat ze bij u in het restaurant zijn wezen komen eten? Daarbij maakt het personeel vaak ook veelvuldig gebruik van de koelkast. Uw omzet is afhankelijk van het personeel. Deze moeten natuurlijk niet ziek worden, u bent deels afhankelijk van hun aanwezigheid. Zorg daarom voor een schone horeca koelkast en voorkom dat u onnodig voor problemen komt te staan door uitvallend personeel en zieke gasten

De horeca koelkast anno 2019

Het is onder andere van belang om een schone horeca koelkast in je bedrijf te hebben staan vanwege de volgende redenen:

  • Het directe gevolg is dat men last krijgen van diarree en buikkramp.
  • Deze infectie kan leiden tot ontstekingen.
  • Een voedselinfectie komt minder vaak voor. Dit ontstaat door het eten van besmet voedsel.
  • Bij voedselvergiftiging ontstaan de klachten nog veel eerder.

Jaarlijks lopen ongeveer 700.000 mensen in Nederland een voedselvergiftiging op. Dat betekent dus dat er ongeveer 2000 mensen op een dag ziek worden. En dat elke dag, daarom is het van ontzettend groot belang om een schone horeca koelkast te hebben, zodat vanuit daar het eten schoon kan worden bereid en uitgeserveerd. Een van de aanbieders is te vinden via de volgende site: shop.veld.nl. Veld Koeltechniek B.V. Als je via hen een horeca koelkast besteld weet je in ieder geval dat de kwaliteit niets te wensen overlaat. Op hun site vermelden zij ook dat een horeca koelkast in de professionele keuken een must is. Gasten moeten kunnen rekenen op voedselveiligheid en ondernemers moeten derving kunnen voorkomen – voor zover dat mogelijk is. Anno 2019 is het belangrijker dan ooit om een schone horeca koelkast te hebben. We zijn ons namelijk steeds bewuster van de ernstige gevolgen van slechte hygiëne.

Gevolgen van slechte hygiëne

Zoals hierboven reeds uiteen is gezet zijn de gevolgen van slechte hygiëne groot. Ziek zijn is alles behalve fijn maar het wordt pas echt serieus als het jouw personeel treft. Of erger nog: jouw klanten. Een voedselvergiftiging of voedselinfectie komt vaker voor en kan daarom ook maar beter worden voorkomen. De gevolgen hiervan komen namelijk de reputatie ook niet ten goede. Hoe kan het dan dat je het niet proeft dat voedsel niet meer goed is? Je merkt het vaak achteraf, dan is het te laat. Je kunt bijvoorbeeld wel letten of voedsel dat is geserveerd ook echt heet is. Daarnaast moeten ook de tafels en het bestek schoon zijn. Dat geldt ook voor de borden. Het geheel moet er schoon en geordend uitzien. En dat geldt ook voor de koelkast die in jouw restaurant staat. Want al kan een klant meestal niet in de keuken kijken, er zijn daarnaast een heleboel andere factoren die duiden op slechte hygiëne. En dat kan wel eens vervelend uitpakken voor jou, je personeel en het allerbelangrijkste, voor jouw klanten. Helaas is het niet altijd waar dat een schoon restaurant per definitie betekent dat er iets mis is. Een aantal jaren geleden was er namelijk een restaurant waarbij een aantal gasten ziek werd. Dit kwam doordat de kok een virus met zich meedroeg en daarmee al het eten had besmet.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn