Hoe kies ik leuke naamplaatjes?

Naamplaatjes dragen de naam van de bewoner van een huis of bedrijf. Zoals de definitie suggereert: het is een uiting van je creatieve en unieke identiteit of je merk (als je een bedrijf hebt). Bovendien zijn ze een leuke verwelkoming voor bezoekers. Als je mensen bij je thuis uitnodigt, zijn naamplaatjes het eerste waar ze naar op zoek gaan. Houd er rekening mee dat een naamplaatje dat constant aan natuurelementen wordt blootgesteld, moet worden beschermd, zodat het de komende jaren in stijl kan pronken met je informatie. Kies daarom voor een naamplaatje dat weerbestendig is. Daarnaast is het belangrijk om de volgende dingen in gedachten te houden wanneer je op zoek gaat naar een leuk naamplaatje voor jezelf of bedrijf.

Tips om de perfecte naamplaatjes te kiezen

  • Vrijstaand huis – Als je op zoek bent naar een naamplaatje voor je vrijstaand huis of boerderij, zou het naamplaatje bij de hoofdingang moeten hangen. 
  • Deur of muur? – Als het gaat om naamplaatjes is het ook belangrijk dat je de tijd neemt om na te denken over waar je het wilt bevestigen? Met andere woorden, zou het op de deur of de muur moeten komen? Als je besluit om het op de deur te bevestigen, betekent dit dat je door de deur moet boren, iets wat je misschien niet wilt doen. Ook kunnen door elke beweging van de deur na een bepaalde tijd de armaturen losraken. In dat geval kan de muur een betere optie zijn. Natuurlijk zijn er geen harde regels als het gaat om waar naamplaatjes moeten komen. Het enige dat je in gedachten moet houden, is dat het er goed uit moet zien en absolute duidelijkheid moet geven aan een nieuwe bezoeker.
  • De kleur van de achtergrond van naamplaatjes – Het is beter om te gaan voor contrasten; omdat contrasterende kleuren het naamplaatje beter zichtbaar maken en je naam duidelijk en in stijl laat zien. Als je kiest voor een transparante acrylplaat of een glazen naamplaat, moet je ervoor zorgen dat de gekozen belettering in een kleur is die zichtbaar blijft tegen de muur of de deur.
  • Zichtbaarheid – Een naamplaatje dat niet zichtbaar is, doet zijn werk niet. In een gang met weinig licht of in een ruimte waar schaduwen de neiging hebben om te domineren, is het beter om naamplaatjes met een extern led armatuur te verlichten. Led verlichting is energiezuinig en kan ervoor zorgen dat je naam in een goed en aangenaam licht verschijnt, zonder een groot gat in uw portefeuille te maken.
  • Duidelijke informatie – Als het gaat om naamplaatjes, moet alle relevante informatie duidelijk worden weergegeven. Zo kan er bijvoorbeeld sprake zijn van meerdere mensen met vergelijkbare of dezelfde namen in aangrenzende huizen of appartementencomplex. Het opnemen van voornamen (in plaats van alleen familienamen) zorgt ervoor dat bezoekers niet in de war raken wanneer ze naar jou en je huis of bedrijf op zoek zijn.

Hoe groot moet het zijn?

Afhankelijk van hoeveel ruimte beschikbaar is, is het belangrijk ervoor te zorgen dat alle belangrijke informatie op naamplaatjes duidelijk leesbaar is. Je moet er dus voor zorgen dat je een naamplaatje kiest dat groot genoeg is zodat het voldoende informatie kan omvatten en op minstens een paar meter afstand leesbaar is. Alle naamplaatjes van de Naamborden Centrale zijn eenvoudig te installeren. Je hoeft geen gespecialiseerde mensen in te schakelen om de klus te klaren. Alle naamplaatjes worden geleverd met verschillende installatie-opties. Je kunt kiezen voor naamplaten met haken, schroeven of zelfs permanent vastgelijmd. Een leuk en veelzijdig aanbod in verschillende stijlen, bekijk je via deze link naambordencentrale.nl.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn