Haal het optimale uit je zonnepanelen met SolarEdge

Zonnepanelen zijn natuurlijk geweldig. Je kunt je huis immers voorzien van energie met zonlicht! Beter kan het niet zou je denken. Geen hoge energiekosten meer en je draagt ook niet meer bij aan de belasting van het milieu. Althans niet met gas en elektriciteit. Maar voordat je een gat in de lucht springt en zonnepanelen bestelt, is het verstandig om even een stapje terug te doen. Een zonnepaneel is een mooi voorbeeld van technologische vooruitgang, maar het rendement van zonnepanelen kan nog eens tegenvallen. Vaak ligt dat niet aan de panelen zelf, maar aan de optimizer. Je moet je voorstellen dat je vaak niet 1, maar meerdere zonnepanelen op je dak hebt. Deze vangen allemaal zonlicht op en zetten dit om in bruikbare energie. Maar zonnepanelen werken beter als collectief dan individueel. Maar op het moment dat je een zogenaamde ‘string’ omvormer gebruikt, dan worden alle panelen beïnvloed door het zwakste paneel. In dat geval keert het collectief zich als het ware tegen het collectieve rendement. Je zou daarom denken dat je beter geen omvormer kunt gebruiken, zodat elk paneel het maximale rendement haalt. Dit is echter een misvatting, want met een optimizer kun je de panelen aan elkaar koppelen en het rendement maximaliseren. De optimizers van SolarEdge zorgen ervoor dat het zwakste paneel de overige panelen niet beïnvloedt. SolarEdge werkt wat dat betreft vele malen efficiënter waardoor je ook echt het maximale rendement haalt uit alle panelen. Mocht je het SolarEdge systeem bestellen via Bongosolar.nl, dan krijg je er een gratis monitoringsportaal bij. Met dit portaal kun je via je eigen computer de prestaties in de gaten houden. Je ziet dus direct wat het rendement is en hoeveel energie het oplevert. Het grootste voordeel is echter dat je meteen een melding krijgt wanneer er iets mis is. Zonder een dergelijk systeem weet je namelijk niet wanneer een portaal defect is. Je merkt dat zonder portaal pas wanneer je ziet dat het energieniveau gedaald is.

Koop het SolarEdge systeem via bongosolar.nl

Bongosolar.nl is al jaren de voorloper op het gebied van zonnepanelen en de technologie die daar bij hoort. Dus als je echt het maximale uit de panelen wilt halen, dan is het allereerst verstandig om zonnepanelen te bestellen via bongosolar.nl. Daarnaast is het ook zeker een goed idee om gebruik te maken van SolarEdge. Hieronder vind je een opsomming van de meest prominente voordelen van een systeem als SolarEdge:

  • Maximale energie
  • Flexibel design
  • Kosteneffectief
  • Hoge veiligheid

Zoals gezegd zorgen de SolarEdge optimizers ervoor dat alle panelen maximaal presteren zonder dat de zwakste schakel het collectief nadelig beïnvloedt. Een bijkomend voordeel van de SolarEdge optimizers is dat ze de ruimte van het dak slimmer benutten. Zonlicht schijnt niet de hele dag door op dezelfde manier op het dak. Panelen moeten dus kunnen draaien zodat ze zonlicht kunnen vangen op elk moment van de dag. SolarEdge optimizers zorgen ervoor dat de panelen met variërende hellingshoeken worden geïnstalleerd. Dit maakt het tevens mogelijk om de panelen te plaatsen op plekken die deels door schaduw worden bedekt.

Voor meer informatie kun je contact opnemen

Mocht je meer willen weten over zonne-energie, zonnepanelen en/of SolarEdge technologie, dan kun je natuurlijk altijd contact opnemen. De adviseurs van BongoSolar weten uiteraard alles over de bovengenoemde onderwerpen en zij vertellen je graag meer over SolarEdge optimizers of andere zaken. Tevens kun je natuurlijk ook altijd langskomen in de showroom zelf. Op het dak van de showroom kun je verschillende werkende panelen bekijken. Tevens vind je op de site een chat die tijdens kantooruren toegankelijk is.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn