Gemakkelijk makelaar offertes opvragen?

Wil je een huis kopen of verkopen, dan is het opvragen van makelaar offertes aan te raden. Vaak wordt gedacht dat de kosten niet al te zeer uiteen zullen lopen en dat het verschil vooral zit in de service en diensten die er verleend worden. Hoewel het zeker waar is dat er grote verschillen zijn in dienstverlening en service, zijn er ook grote verschillen tussen de tarieven van de diverse makelaarskantoren. Daarom is het opvragen van makelaar offertes zeker aan te raden. Het is immers zonde om meer te betalen dan nodig is, die middelen steek je liever in je huis.

Huis kopen of verkopen

Besluit jij jouw woning te verkopen of ben je op zoek naar een nieuwe woning, dan is het natuurlijk niet noodzakelijk om makelaar offertes op te vragen en een makelaardij in de arm te nemen. Je kunt het hele proces ook zelf afhandelen, er is niemand die jou verplicht een professional hierbij in te schakelen. En als je ziet welke kosten er in rekening gebracht worden, dan zul je misschien ook geneigd zijn om het gewoon maar zelf te doen. Toch is dit niet aan te raden. Door makelaar offertes te vergelijken kun je de kosten in de hand houden en hun professionele hulp kan zeer goed van pas komen. Makelaars hebben immers kennis van zaken, zij weten waar ze bij het aankopen van een huis op moeten letten. En wil jij jouw huis juist verkopen, dan kunnen zij verschillende zaken voor jou regelen, zoals het plaatsen van jouw pand op Funda, het huis onder de aandacht brengen van woningzoekenden en het organiseren van een open huis. Ook weten zij vaak precies hoe de verkoopfoto’s het best genomen kunnen worden. Hun kennis kan het proces versnellen en kan ervoor zorgen dat jij een goede prijs krijgt voor je pand. Vraag daarom altijd makelaar offertes op, vergelijk ze en kies een kantoor dat de diensten levert die jij zoekt tegen een prijs die jij geschikt vindt.

Makelaar offertes opvragen

Waar moet je nu op letten als je makelaar offertes op gaat vragen, op welke punten moet je ze vergelijken? Let op de volgende zaken:

  • hoe hoog is de courtage en is dit een vast bedrag of een percentage van de verkoopsom?
  • is de vermelde courtage inclusief of exclusief btw?
  • worden er apart opstartkosten in rekening gebracht of zitten deze in de courtage verwerkt?
  • zijn er nog bijkomende kosten, zoals marketingkosten, verlenging van je advertentie op Funda of kosten voor een open huis?

Op al deze punten kunnen makelaarskosten van elkaar verschillen en daarom moet je makelaar offertes dus altijd nauwkeurig vergelijken. Vraag ook van tevoren na of er ook intrekkosten in rekening gebracht worden op het moment dat jij besluit toch over te stappen naar een ander makelaarskantoor. Wil jij makelaarskosten vergelijken, dan is het natuurlijk de vraag hoe je dit het beste kunt doen. Via Wat Kost Een Makelaar kun je gemakkelijk makelaar offertes van vier makelaardijen bij jou uit de buurt opvragen. Je vult je voorkeuren en locatie in en je krijgt gratis en vrijblijvend vier offertes om te vergelijken!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn