Energetische behandeling

Een energetische behandeling is een uitstekend middel om ervoor te zorgen dat jij weer beter in je vel komt te zitten, dat de disbalans die er is hersteld wordt. Veel mensen hebben vaak niet in de gaten dat er bij hen sprake is van een verstoorde balans en een reguliere arts zal je hier ook niet zo snel op wijzen, omdat dit buiten zijn of haar werkveld valt. Maar als jij vaak last hebt van vage klachten, dan doe je er goed aan om toch eens te informeren of een energetische behandeling voor jou niet een oplossing is. Wij zijn in onze huidige tijd eigenlijk gewoon vergeten hoe belangrijk het is om naar lichaam en geest te kijken als één geheel. Gaan we naar de dokter met rugpijn, dan zal deze ook eigenlijk alleen naar je rug kijken. Niet geheel onlogisch, maar weet je dat de klacht een oorzaak kan hebben die zich op een heel andere plek bevindt? Daarom is het goed als er voor een holistische benadering gekozen wordt en dat is wat zogenaamde alternatieve therapeuten wel altijd doen. Zij kijken naar het lichaam als geheel en naar de samenhang ervan met de geest. Zo zien zij of een energetische behandeling zinvol is en op welke manier dit dan het best aangepakt kan worden.

Energetische behandeling herstelt balans

Wanneer kan het nu zinvol zijn om een energetische behandeling te ondergaan? Zoals gezegd heeft dit nut op het moment dat er sprake is van een disbalans. Maar hoe merk je dit nu? Sommige mensen zullen het zelf goed aanvoelen dat ze niet helemaal in balans zijn, maar anderen zullen het eerder merken aan allerlei vage klachten, denk dan aan grote vermoeidheid, stress en vage pijntjes. Huisartsen kunnen vaak niets met dergelijke klachten, omdat er in veel gevallen niet een directe fysieke oorzaak aan te koppelen is. Een energetische behandeling is dan de juiste behandelwijze, omdat er hierbij gewerkt wordt aan het herstellen van de balans. Als dit hersteld is, dan voel jij je meteen een stuk beter en je zult merken dat je al die kleine pijntjes, de vermoeidheid en de onrust in je ook snel weer kwijtraakt. Het kan echt een wereld van verschil maken en het is dan ook zeker raadzaam om eens na te gaan of een energetische behandeling voor jou een oplossing kan bieden.

Diverse behandelwijzen

Wat kun je nu verwachten van een energetische behandeling? Dat ligt er maar net aan wat voor jou de beste optie is, er zijn namelijk verschillende behandelwijzen mogelijk, zoals:

  • fysieke oefeningen
  • voice dialogue
  • voorouder-energie
  • heart of soul healing

En dit zijn nog maar een paar van de mogelijkheden die er zijn. Nu moet er wel bij genoemd worden dat niet iedere therapeut al deze verschillende manieren van behandelen aanbiedt, ieder heeft natuurlijk zo zijn of haar eigen specialisme. Het is dan ook altijd goed om te kijken wat een bepaalde therapeut jou kan bieden op het gebied van een energetische behandeling, vaak staat dit op de website wel vermeld. Zo zie je bijvoorbeeld op stilstaanbijbewegen.nl alle behandelwijzen die deze praktijk jou kan bieden. Met een uitleg erbij, zodat jij ook weet wat het inhoudt en wat jij er van kunt verwachten. Wat in alle manieren van behandelen echter centraal staat, is het herkennen van de klachten die gepaard gaan met de disbalans. Als je dit zelf herkent, dan kun je eerder maatregelen nemen en met de kennis die je tijdens je energetische behandeling opdoet, kun je misschien dan ook zelf de nodige stappen zetten. Praktijk Stilstaan bij bewegen kan jou dus zeker helpen om weer helemaal in balans te komen en te blijven!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn