Een veiligheidsspiegel voor mijn dansstudio

Ongeveer een maand geleden heb ik mijn dansstudio geopend, waar ik met veel plezier lesgeef in moderne dans en ballet. Een belangrijk deel daarbij is dat studenten die bij mij lessen volgen zich kunnen zien in een grote spiegel aan de wand. Zo kunnen ze hun eigen houding controleren en corrigeren, hun choreografie zien en bepalen op welke punten er verbetering nodig is, maar ook waar progressie zit in de choreografie. Omdat veel van mijn studenten nog niet volwassen zijn heb ik ervoor gekozen om een veiligheidsspiegel in mijn dansstudio te plaatsen. Niet dat al mijn studenten van die wildebrassen zijn, maar ik vind wel dat ik een verantwoordelijkheid heb, waarbij een veiligheidsspiegel extra zekerheid geeft dat, mocht er iets gebeuren, er geen leed kan ontstaan door bijvoorbeeld glasscherven van een gebroken spiegel. Een veiligheidsspiegel is voor mij een extra zekerheid in het vak en een zorg minder, waardoor ik me er niet druk over hoef te maken wanneer iemand een keer per ongeluk tegen de spiegel botst.

De veiligheidsspiegel online gekocht

Ik was voor de inrichting van mijn dansstudio hoofdzakelijk aangewezen op webwinkels en heb vrijwel alles voor de studio online gekocht, zo ook de veiligheidsspiegel. Die heb ik op glaswebwinkel.nl aangeschaft. Ik dacht eerst dat ik voor een spiegel naar een lokaal glas- of schildersbedrijf moest gaan, maar na één keer zoeken op internet kwam ik al bij Glaswebwinkel.nl terecht. Hier werd heel duidelijk uitgelegd wat een veiligheidsspiegel precies is.

  • De spiegel is breukbestendig
  • Als de spiegel breekt dan worden scherven door een folie bij elkaar gehouden
  • De kans op letsel bij schade aan de spiegel is aanzienlijk kleiner
  • De randen zijn netjes afgewerkt en niet scherp

Bijkomend voordeel voor mijn dansstudio is dat ik hier de veiligheidsspiegel eenvoudig op maat kon laten maken. Ik wist alle maten van de wand waar ik de spiegel in de dansstudio wilde hebben en ik was gelijktijdig ook opzoek naar een goede spiegel voor het toilet en één in de kleedruimte bij mijn dansstudio. Ik zag geen reden om daar gewone spiegels op te hangen, dus in elk van deze ruimte heb ik een veiligheidsspiegel aangebracht. Je kunt nooit zeker genoeg zijn en ik was toch bezig met de inrichting. Daarbij zijn de kosten van een veiligheidsspiegel via Glaswebwinkel nog te overzien. Ik had voor deze ruimtes reeds een spiegel begroot en al een beetje een calculatie gemaakt voor het gebruik van een veiligheidsspiegel versus een gewone spiegel. Een goed voorbereid mens komt dan prima uit met de kosten en daarom was het ook geen enkel probleem om een veiligheidsspiegel aan te brengen in de ruimtes van mijn dansstudio.

Bestellen, bezorgen en bevestigen

Nadat ik de spiegels op maat had besteld via de webshop, wat heel soepel verliep, hoefde ik enkel te wachten op de levering van de spiegels. Ik had alle toebehoren bij de spiegels besteld en op de website al gelezen dat veiligheidsspiegels het beste bevestigd konden worden met een combinatie van speciale dubbelzijdige spiegeltape en spiegelkit. De tape zorgt ervoor dat de spiegel direct op zijn plaats blijft zitten, wat natuurlijk erg fijn is, want het zijn grote spiegels die ook wat gewicht met zich meebrengen. De kit zorgt voor langdurige hechting tussen de spiegel en de wand. Deze kit heeft wat tijd nodig om hard te worden en zich goed vast te hechten aan de muur. Ik was wel blij dat ik wat hulptroepen had ingeroepen om de spiegels op hun plek te krijgen, maar toen ze éénmaal bevestigd waren was het plaatje ook meteen af. Dankzij deze spiegels is mijn dansstudio echt een professioneel uitziende studio geworden.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn