Een growth mindset, wat is dat?

Een growth mindset, je hebt er vast wel eens van gehoord. Het is een populaire term in de wereld van de zelfontwikkeling. Er zijn twee soorten mindsets: een growth mindset en een fixed mindset. Het spreekt voorzich datbde eerste mindset veel gunstiger is om het maximale uit het leven te halen. Maar wat is een growth mindset precies en hoe krijg je zo’n mindset? Je leest het allemaal in dit artikel.

Waarom kiezen voor een growth mindset?

Je hebt dus een fixed minset en een growth mindset. Een fixed mindset is een mindset waarbij je geen mogelijkheden ziet. Hoe jij dingen ziet, dat is de waarheid. Je staat niet open voor het leren van nieuwe dingen. Je staat niet open voor het leren van fouten. Het verschil zit het hem in hoe je tegen dingen aankijkt. Iemand met een growth mindset denkt op de volgende manier:

  • Een tegenslag is een kans om wat nieuws te leren
  • Ik kan altijd nieuwe dingen leren
  • Ik heb alleen controle over hoe ik denk

Dit zijn slechts een aantal voorbeelden van de manier waarop iemand denkt die een growth mindset heeft. Je ziet dus dat dit veel voordelen kan opnemen. Een persoon met een fixed mindset ziet een tegenslag vaak als iets persoonlijks. Ze gaan dan denken dat ze niet goed genoeg zijn. Een persoon met een groei mindset ziet een tegenslag als een kans om zichzelf te verbeteren en iets nieuws te leren. Hij weet diep van binnen dat hij goed genoeg is en dat deze tegenslag niks persoonlijks is maar hem een mogelijkheid biedt om beter te worden. Iemand met zo’n mindset staat ook altijd open om nieuwe dingen te leren. Ze zijn nooit uitgeleerd en enthousiast om dingen vanuit een ander perspectief te bekijken. Daarnaast hebben mensen met deze mindset vaak een bepaald beeld over de dingen waar ze controle over hebben. Zo focussen zij alleen hun energie op dingen die ze in de hand hebben. Alles wat buiten hun controle valt besteden zij geen aandacht aan. Zo houd je je focus op wat belangrijk is en verspil je geen energie aan dingen waar je niks aan hebt. Een growth mindset is dus heel belangrijk. Je kunt zo’n mindset creëren door bewust bezig te gaan met jezelf. Hoe kijk jij tegen dingen aan? Waarom kijk jij zo tegen dingen aan? Hoe zou je dit kunnen veranderen? Analyseer jezelf en bekijk de mogelijkheden. Je zult versteld staan van jezelf!

Meer weten over de verschillende mindsets?

Als je na het lezen van dit artikel interesse hebt gekregen in de verschillende mindsets dan raad ik je aan om naar www.mindset.online te gaan. Dit bedrijf weet alles over mindsets. Zij kunnen je ook helpen met het aanpassen van jouw mindset. Dit wordt gedaan door verschillende challenges. Het doel is om jezelf beter te leren kennen en jouw mindset aan te passen zodat jij de succes behaalt die jij wilt behalen. Dus, meer weten over een growth mindset? Ga dan nu naar de bovenstaande website en begin vandaag nog met het veranderen van jouw mindset.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn