De reden waarom een ei 146 rookmelder onmisbaar is in je huis

Elk jaar zijn er duizenden huisbranden die resulteren in doden, gewonden en miljoenen euro’s aan schade. Helaas hebben veel van deze huizen geen werkende rookmelder. Een rookmelder geeft je een vroege waarschuwing en tijd om te ontsnappen. Rookmelders van goede kwaliteit, zoals de ei 146 rookmelder, werken op netspanning en bevatten een reservebatterij waardoor de rookmelder operationeel blijft als de stroom uitvalt. Een rookmelder is een vaak over het hoofd gezien item, maar wel een zeer belangrijk onderdeel om je huis veilig te houden. Veel branden doen zich vooral ‘s nachts of vroeg in de ochtend voor als mensen slapen. Een ei 146 rookmelder kan het leven van je familie en jezelf redden. Je moet weten dat de dood meestal veroorzaakt wordt door inademing van de rook en giftige gassen uit het vuur en niet door verbranding. Giftige gassen die ontstaan tijdens een brand, zoals koolmonoxide, kunnen ertoe leiden dat iemand snel in de war raakt en gedesoriënteerd raakt. Zodra een brand begint, kan het vuur zich snel verspreiden. In slechts 3 minuten kan de hitte van een klein vuur ervoor zorgen dat alles in de kamer begint te branden. Een ei 146 rookmelder geeft je bij een juiste installatie, test en onderhoud een vroegtijdige waarschuwing, waardoor je kansen om tijdig in veiligheid te geraken aanzienlijk stijgen. Meerdere studies hebben aangetoond dat de dood of ernstig letsel als gevolg van brand minder is in huizen waar een ei 146 rookmelder werd geïnstalleerd.

Onderhoud en testen van een ei 146 rookmelder

Alle batterijen hebben een beperkte levensduur. Gewoonlijk is dit tien jaar. Na die periode kan de juiste werking van de ei 146 rookmelder niet worden gegarandeerd als de stroom uitvalt (zoals kan gebeuren bij een brand) en je dus ook geen waarschuwing geven. Zoals bij alle apparaten die op batterijen werken, moet je dus de batterij van de ei 146 rookmelder regelmatig controleren en minstens één keer per jaar vervangen. Om de batterij te testen, houd je gewoon de testknop ingedrukt terwijl de stroom is uitgeschakeld. Het alarm moet afgaan om aan te geven dat de batterij functioneel is.

Meer dan een kwaliteit rookmelder kopen

Een rookmelder is een apparaat dat rookdetectie en een luid alarm samen in één item combineert. Het alarm zal afgaan als de rookmelder grote hoeveelheden rook detecteert, zoals bij een brand. In je huis wil je natuurlijk een rookmelder die je kunt vertrouwen (ook al hangt het vertrouwen deels af van het onderhoud dat je zelf dient uit te voeren!). Om de betere rookmelders te vinden, hangen we vaak af van onderzoeken, testen en aanbevelingen van anderen. Maar je kunt ook het aanbod van voorbeeld.com bekijken! Hier is waar het goede nieuws: namelijk de beste prijs! De ei 146 rookmelder is op zich relatief goedkoop en vrij eenvoudig te installeren. Bovendien is het een kwaliteit rookmelder. Duurdere alarmen hebben eenvoudigweg een paar extra functies. Sommige hebben bijvoorbeeld geïntegreerde koolmonoxide-detectoren, andere voegen stemmeldingen toe en sommige kunnen met elkaar worden verbonden, zodat alle alarmen in huis afgaan wanneer rook wordt gedetecteerd. Zij die reeds een ei 146 rookmelder kochten, zijn allen tevreden over de prestaties. Bovendien is de installatie super makkelijk (met een eenvoudig passende basis). Daarnaast heeft de ei 146 nog andere geavanceerde functies, zoals:

  • Hoogwaardige optische kamers uitgerust met geïntegreerde insectenhorren om de kans op valse alarmen te verkleinen
  • De mogelijkheid om maximaal twaalf rookmelders met elkaar te verbinden
  • Verdere kostenbesparingen zijn mogelijk door het gebruik van de innovatieve en volledig unieke eenvoudig passende basis (Easy-fit). Hierdoor is het niet nodig om extra bedrading behuizingen, montagesets of connectoren aan te schaffen.
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn