Bezwaar maken tegen de WOZ-waarde van uw onroerend goed?

Elk jaar als ik het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen onder ogen krijg, is er een stemmetje in mijn hoofd dat zegt: Die WOZ-waarde kan helemaal niet kloppen: je moet bezwaar WOZ indienen. Vorig jaar besloot ik iets te doen met die ingeving, ging ik zoeken op internet en kwam terecht bij bezwaarmaker.nl Ik woon in een appartementencomplex en ik heb het appartement van mijn moeder betrokken na haar dood in 1995. Ik leef eenvoudig en zal nooit iets vervangen als het nog goed functioneert. Ook de keurige inrichting heb ik gelaten zoals mijn moeder het achterliet. Sommige mensen moeten een beetje lachen als ze mij thuis bezoeken. Het is net een klein museum. Het verloop in de appartementen om mij heen is groot en de verkoopprijzen van de woningen staan niet meer in verhouding met de prijs waarvoor mijn moeder het appartement ooit aanschafte, net nadat het appartementencomplex gebouwd werd. Er wonen veel jonge professionals en gegoede bejaarden in ons complex die hun appartement van alle moderne gemakken voorzien.  De WOZ-waarde die ik op mijn aanslagbiljet zie, herken ik in de verkoopprijzen waarvoor de andere appartementen verkocht worden, maar niet in mijn eenvoudige woning. Tijd voor een bezwaar tegen de hoogte van de WOZ-waarde.

Bezwaar WOZ: hoe pak ik dat aan?

Op het aanslagbiljet las ik dat ik een eventueel bezwaar WOZ binnen zes weken moest indienen. Ik heb het aanmeldformulier op bezwaarmaker.nl ingevuld. Vervolgens kreeg ik een machtiging toegestuurd die ik moest ondertekenen en samen met een kopie van het aanslagbiljet moest terugsturen. Wat een fijn gevoel dat ik eindelijk de koe bij de horens had gevat! De mensen van bezwaarmaker.nl hebben het bezwaar WOZ naar de gemeente gestuurd. Ik had er helemaal geen omkijken naar, maar kon wel makkelijk online de status van mijn dossier volgen. Er gingen een aantal maanden voorbij; de gemeente heeft namelijk het hele jaar de tijd om met een uitspraak te komen. Maar uiteindelijk was het zover. Mijn bezwaar WOZ was toegekend. Ondanks dat ik overtuigd was van mijn gelijk, was ik een beetje verbaasd dat het gelukt was. Ik ben de mensen van bezwaarmaker.nl erg dankbaar, want zonder hen had ik het waarschijnlijk nooit aangedurfd om het op te nemen tegen de gemeente. Door het bezwaar WOZ is mijn WOZ-waarde met 20.000 euro gedaald. Dit scheelt voor mij behoorlijk in de onroerend zaakbelasting, maar het werkt ook door in de verlaging van de inkomsten- en waterschapsbelasting. De kers op de taart is dat ik bezwaarmaker.nl helemaal niets hoefde te betalen voor het bezwaar WOZ. In de wet is namelijk geregeld dat de gemeente de kosten betaalt als het bezwaar WOZ wordt toegewezen. Ook al wordt je bezwaar WOZ niet gegrond verklaard, hoef je niet te betalen. bezwaarmaker.nl draagt dan alle kosten.

Voor wie kan bezwaarmaker.nl iets betekenen met een bezwaar WOZ?

  • particuliere woningbezitters
  • huurders
  • ondernemers
  • vastgoedbeleggers en -beheerders
  • verenigingen van eigenaren
  • accountants en administratiekantoren
  • woningbouwverenigingen
  • makelaars

bezwaarmaker is specialist op het gebied van bezwaar- en beroepsprocedures waar het gaat om de Wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ). Zij werken in heel Nederland en hebben hun ervaring onder andere opgedaan door bij gemeenten de bezwaarschriften af te handelen. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn