Alles veilig opslaan in een Patchkast

Patchkast

Misschien kent u het probleem wel; de vele apparatuur die nodig is in kantoorruimtes om de werkzaamheden uit te kunnen voeren. Het liefst wilt u natuurlijk dat alles veilig wordt opgeslagen, zodat er zich geen onvoorziene problemen voor doen. Hiervoor kunt u gebruik maken van een patchkast. Deze kast is een veilige opslagplaats voor servers, patchpanelen, switches en andere apparatuur. Dit kan gezien worden als het kloppende hart van het bedrijfsnetwerk.

ICT apparatuur opbergen

Door gebruik te maken van een Patchkast kan ICT apparatuur en bekabeling handzaam opgeborgen worden en beveiligd worden tegen stof, brand en ongeoorloofde toegang. Vaak staat de apparatuur in een stoffige, afgesloten ruimte, waardoor de kans op brand groter is. Dit is natuurlijk niet wat men wil in een bedrijf. Om dit te voorkomen kan de ICT apparatuur opgeslagen worden in een patchkast. De meeste patchkasten zijn gemaakt van robuuste materialen, zodat het apparatuur goed wordt beveiligd.

De verschillen

Wat is precies het verschil tussen een patchkast en een serverkast? Strikt genomen zit er verschil tussen beide soorten kasten, maar in de praktijk worden de namen door elkaar gebruikt. Patchkasten zijn vaak kleiner dan serverkasten en zijn vooral geconstrueerd voor lichtere patchpanelen en bekabeling. Als u kabels wilt doorverbinden, dan kan dit gedaan worden met verschillende patchkasten. Zo kunt u er voor zorgen dat alle ICT apparatuur veilig blijft opgeborgen.

Patchkast kopen?

Bent u op zoek naar een nieuwe patchkast? Bekijk dan eens de mogelijkheden van Patchkast.com. Ze hebben een groot assortiment van patchkasten van 10 inch en 19 inch, mini patchkasten en verschillende accessoires voor patchkasten. Mocht u vragen hebben over de producten of de services of wilt u contact met de klantenservice? Dan staan de professionals van Patchkast.com voor u klaar. Wilt u direct een bestelling plaatsen? Dat kan gemakkelijk en snel in de webshop. U kunt de juiste producten in het winkelmandje toevoegen, vervolgens kunt u uw bezorgadres invullen en betalen in de veilige betaalomgeving. Uw bestelling is afgerond als alle gegevens zijn nagekeken en u een bevestigingsmail heeft ontvangen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn