Advocatenkantoor Phea

Advocatenkantoor Phea is een gespecialiseerd advocatenkantoor in het verzekeringsrecht. De belangen van de verzekerden zijn hierbij het uitgangspunt en deze worden behartigd door ons, om tegenstrijdige belangen te voorkomen. Wij hebben veel ervaring en specialisatie op het gebied van verzekeringsrecht. Dus bent u op zoek naar een advocaat verzekeringsrecht, omdat u in conflict bent met uw verzekeraar, dan is AdvocatenkantoorPhea.nl zeker iets voor u.

Wat doet een advocaat verzekeringsrecht?

Een advocaat verzekeringsrecht is (zoals de naam het al zegt) gespecialiseerd in het verzekeringsrecht. Als advocaat verzekeringsrecht is het een belangrijke taak om altijd de belangen van een partij te behartigen. Dit kan de verzekerde zijn, maar ook de verzekeraar of bijvoorbeeld een tussenpersoon. Het kan soms voorkomen dat er gevallen zijn waarbij er een specialisatie nodig is. Een advocaat verzekeringsrecht kan – en doet dit vaak ook – een specialisatie opleiding Verzekeringsrecht volgen. 

Zaken voor een advocaat verzekeringsrecht

Welke zaken behandelen wij en een advocaat verzekeringsrecht bij Phea? Hieronder een aantal voorbeelden van zaken die een advocaat verzekeringsrecht behandelt:

  • Als uw verzekeraar een uitkering weigert te doen voor u, als beroep op bijvoorbeeld schending van de mededelingsplicht, schending van de informatieplicht, verzwijging strafrechtelijk verleden of zegt dat sprake is van een te late melding en opzettelijke melding etc.
  • Als er volgens uw verzekeraar sprake is van verzekeringsfraude, terwijl hier geen sprake van is, en dit registreert bij stichting CIS
  • Hierop kan de verzekeraar ook een melding doen bij het Centrum Bestrijding Verzekeringscriminaliteit, afgekort CBV, dat erin resulteert dat u (de verzekerde) belemmerd wordt bij het vinden van een baan in bijvoorbeeld de financiĆ«le sector
  • Als de verzekerde, voor juridische kosten, een rechtsbijstandverzekering heeft afgesloten en wilt dat een conflict wordt bijgestaan door een advocaat verzekeringsrecht, die de verzekerde zelf heeft afgesloten. De verzekerde mag dit zelf kiezen. De rechtsbijstandverzekeraar kan zo’n verzoek weigeren, omdat ze denken dat het geen slagingskans heeft. Als dit het geval is, kan de verzekerde een advocaat verzekeringsrecht inschakelen om te kijken of dit wel/niet waar is en krijgt hierop advies.
  • Als er brandschade is opgetreden, en de brandverzekeraar neemt na een lange tijd en onderzoek geen standpunt in over de dekking, of weigert tot dekking over te gaan door beroep te doen op een garantieclausule, kunt u een advocaat verzekeringsrecht raadplegen.
  • Als u aansprakelijk wordt gesteld door een derde partij en dient een claim in bij hun aansprakelijkheidsverzekeraar, maar deze stelt dat er geen dekking is.
  • Als uw huis met een opstalverzekering verzekerd is, maar de verzekeraar weigert een (volledige) uitkering bij schade.
  • Als u een autoverzekering heeft en u heeft schade door bijvoorbeeld diefstal of vandalisme. Het kan zo zijn dat na onderzoek blijkt dat de verzekeraar aangeeft dat er andere feiten zijn en daardoor geen uitkering verleent. 

Bovenstaande zaken komen helaas nog te vaak voor in Nederland. Er kan altijd wel een conflict ontstaan tussen u en uw verzekeraar. Om deze problemen te helpen, schakelen we een advocaat verzekeringsrecht in, die u te allen tijde te woord en te hulp kan staan.

Neem contact met  ons op als u een conflict of ongeval heeft te melden, zodat wij u advies op maat kunnen geven op het gebied van verzekeringsrecht. Wij staan voor u klaar!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn